Újságcikkek

Dunakeszi Polgár – városi magazin – 2008 augusztus

 

A lélek és aszellem energiája

Horpácsi Miklósné önvallomása

Download
A lélek és a szellem energiája
@dkeszi_polgár+2008.08.pdf
Adobe Acrobat Dokument 155.5 KB

Dunakanyar Régió – 2012 február - /8old.

"... egy különleges galéria története"

 

DunakanyarRégió_2012_XIV_03
DunakanyarRégió_2012_XIV_03

Archiv

ARCHIV

Megjelent újságcikkekből idézve


keszi valóság - A Dunakeszi városi tanács lapja - 1988 december

" A tárlat üzenete különös üzenetet nyert a szakmunkástanulok körében, mert a diákok videofilmet készitettek a mesterről munka közben. Az élmény az esztétikai ízlésfejlesztés, a befogadás öröme mellett különös értéke még a kiállításnak, hogy céltudatosan, a diákokkal együtt tervezték és kivitelezték."

Vasút - A Magyar Államvasutak üzemi lapja - 1989 december

" A Dunakeszi 201. Sz. Gárdonyi Géza Ipari Szakmunkásképző Intézet Kollégiumában Losonci Miklós művészettörténész nyitotta meg Szász Endre grafikai kiállítását. A galéria közadakozás révén tartja fenn magát, szervezi művészetet pártolórendezvényeit."

Népszabadság - szocialista napilap - 1990 november 12.

"Esteban Fekete Írországban élő művész színes fametszeteiből nyílik meg kiállítás ma délután Dunakeszin, a Gárdonyi Géza Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola kollégiumának galériájában. A közadakozásból öt éve létesült bemutatóterem eddig többek közt Váradi Sándor és Szász Endre alkotásaival ismertette meg a helybélieket."

Vasárnapi hírek - 1990 november 18.

" Az iskolagaléria vezetője, Horpácsi Miklósné Szabó Iván szobrászművész Gárdonyi - érmét adta át azoknak, akik támogatták e fontos közművelődési tevékenységét."

Új Magyarország - kultúra - 1991 november 26.

" Losonci Lilla festőművész kiállítása látható a dunakeszi Gárdonyi Géza Szakközép- ées Szakmunkásképző Iskolában."

Esti Hirlap - 1991 november 18.

" Az Európai kitekintésű iskolagaléria, amely adományokból tartja fenn magát, ma délután 5 órakor Losonci Lilla festőművész kiállításának megnyítójára invitálja az érdeklődőket. A tárlatot Pogány Ö. Gábor nyitja meg, fellép Moldován Stefánia, Bánffy György és a dunakeszi fúvós zenekar. A galéria sajátossága, hogy a szükséges eszközöket a németalföldi festőállványoktól a festményeket megvilágító spotlámpákon át a katalógustervezésig mind mind az iskola növendékei készítik. A kiállítás rendezője Horpácsi Miklósné elmondta, hogy minden kiállító művészről alkotás közben forgatott műtermi videofelvétel is készül, melyet a szombathelyi képtár archivál."